Som en boaorm

Så var ännu en middag avklarad. Mätt som en plätt och tjock som en boaorm. Lillkillen har börjat äta ”riktig” mat och kladdigt blir det. Att göra barnmat är faktiskt rätt tidskrävande. Jag har inte kommit in i rutinen än men snart blir det bra.

Vi har satt Ville på laktosfri mjölk och gröt för tillfället. Han är så knasig i magen så något måste göras. I går var det ett helvete i kvadrat för honom att plutta. Han skrek så han blev blå i ansiktet, att se sitt barn i sådan smärta gjorde ont in i min själ.

I dag har vi varit hos morfar och mormor. Jätte trevligt och god mat. Pappa och Daniel pratade om gnälliga ungar och vi har nog haft tur med Ville, det är så skönt med en unge som trivs hos vilken människa som helst, visst blir han lite fundersam när han kommer till en okänd person men han är snäll som ett litet lamm. Tänk om man hade fått en blyg gnällspik!

Ville har fått en gåstol av Daniels snälla kusin och fru, vilken förändring på ungen. Han leker som en vilding och sparkar sig runt på golvet. Så jättekul att se. Vi har varit lite bekymrade av att Ville inte använde sina armar när han leker. Men nu är det andra bullar, nu använder han sina leksaker med våldsam kraft och slänger leksaker över hela vardagsrummet. Han börjar använda sina små fötter och ben mer och mer för var dag som går och försöker följa med oss runt huset. Det är så jäkla skönt att han inte ligger jättelångt efter ett så kallat ”normalt” barn. Fast egentligen vem bryr sig!

Snart bär det av till Lund. På måndag ska vi kolla Villes öron (fast han hörde precis Daniel nysa) och på tisdag ska jag, Ville, C och Fredric på äventyr till Lundssjukhus. Lilla ängeln F ska undersökas och jag och Ville följer med. Hoppas allt går bra. Jag vill inte att C ska åka själv. Det är rätt jobbigt att åka till sjukhuset själv med ett småbarn. Jag har själv legat många gånger på barnkardiologen och känner till sjukhuset. Fast man tror att en undersökning ska gå bra blir man trött och hängig. F ska göra undersökningar och det kommer ta på C’s krafter och kan jag bara vara där för henne en smula så kanske det underlättar. Jag vet hur trött och utsliten min mamma var när vi hade varit på 2dagars undersökning med mig.

Nä hä…nu ska jag pilla navelludd och dricka ett glas vin…. Hej hopp tills nästa gång!
 

                                                                                                                          
                                                                                     Moffa och Ville myser



                                              




                                                                           

Jobb, barn och sjukdomar

Ibland blir barn sjuka. Inget konstigt med det. Tycker väl alla. Men när Ville blir sjuk och hängig blir både jag och Daniel extra oroliga. Vi vet ju inte vad det kan vara…är det hjärtat? är det magen? immunförsvaret? Det är så ursäkta språket .. jävla oroligt och jobbigt att inte veta. Han kanske bara växer och är trött??? Vem vet? Ville är periodvis riktigt trött och då blir oron starkare. Han hade vatten i lungsäcken när vi åkte hem men inga röntgenbilder har blivit tagna. Vår fantastiska barndoktor sa att allt såg kanon bra ut på ultraljudet, men ibland vågar man inte riktigt lita på doktorerna. Men nu hör jag att Ville lever rövare med pappa nere i tv-rummet så man får väl hoppas på att det bara är växttrötthet han har.

Vi var och träffade dagismamman för första gången idag. Hon var riktigt trevlig. Tyvärr kan inte Ville gå hos dagmamman 100% från januari. Jag får väl försöka att lösa det genom att gå ner i tid på jobbet. Får prata med cheferna. Synd att det ska vara så jobbigt att kombinera jobb och barn. Nu får jag skylla mig själv att jag har 17 mil t/r till jobbet varje dag. Men varför ska jag lämna ett jobb som jag tycker om? 
                                                                                     








                 

Äntligen sover han


Mat och kladd

      

Goa lille unge... född med Downs syndrom, tarmoperation när han var 2 dagar gammal och en hjärtoperation i våras...vilken  start på livet.


Ville är nu 8 månader gammal. 6 månader om man räknar att han var för tidigt född. Men vi får inte ungen till att krypa! Han vill bara stå hela tiden, för några dagar sedan tog han sina första små stapplande steg med hjälp av mig som höll honom i händerna. Men krypa går bara inte. Men det kommer väl.


Det känns lite tråkigt att Villes "bästis" underbara Fredric bor så långt bort. Jag har fått för mig att de leker bra ihop.... hehehe...eller jag menar petar varandra i ögonen bra!!! C,  Fredrics fantastiska mor vet vad jag menar!!!!


Men nu är det väl dags att få herr Johansson att äta sin puuurrreeeeee´..... C vet vad jag menar.

                                                                        
                                                                            

Ville ÄR som alla andra

Ville föddes på Östrasjukhuset den 23 nov 2008.

En ganska lugn och något irriterande födsel men ut kom en gigant på 1470g. De ni......

Vi visste inte att Ville hade Downs syndrom men vi trodde nog att så var fallet.

Många föräldrar som får barn med Down kan nog känna en hel del ångest men vi bestämde oss ganska fort att inte ta fostervattensprov när läkarna sa att det var stor chans att Ville skulle födas med ett kromosomfel.

För oss spelar det ingen roll. Livet leker och vår något envisa lilla kille är precis som vilken unge som helst.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0